Blachy aluminiowe
Budownictwo – informacje oraz porady

Scieki z zakladów mleczarskich

Posted in Uncategorized  by admin
March 10th, 2018

Ścieki z zakładów mleczarskich, browarów, roszarni itp. należy bezwarunkowo wykorzystywać w stanie świeżym. Ścieki zawierające zanieczyszczenia organiczne Ścieki z zakładów przemysłu spożywczego charakteryzuje na ogół duża wartość nawozowa oraz brak składników trujących. Ścieki te, stosownie, do zarządzenia z dn. 28. VII. 1964 należy oczyszczać z zasady W drodze ich wykorzystania w rolnictwie. W stosunku do ogólnej objętości ścieków poprodukcyjnych objętość ścieków przemysłu spożywczego wynosiła w 1962 r. 4,5%, w tym ścieków cukrowniczych ok. 50%. Ścieki cukrownicze w objętości ok. 110 mln m rocznie z 77 cukrowni rozrzuconych po całym kraju mogą być zużytkowane z dużym pożytkiem. Objętość ścieków przy produkcji cukru buraczanego jest znaczna i odpowiada 1300-1800010 ciężaru przerobionych buraków. Ścieki z browarów i słodowni zawierają stosunkowo niewielką ilość składników pokarmowych, jednak już przy zastosowaniu niewygórowanej normy nawodniającej (800 mm) zostają doprowadzone znaczne ilości tych składników na 1 ha, a mianowicie 128 kg N, 160 kg K20, 40 kg P205. [hasła pokrewne: cięcie blach, blachy, blachy trapezowe ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: blachy blachy trapezowe cięcie blach